A Kisles csapata

A Kisles Srácok a 2018-as budapesti Világbajnokságon

A #Kisles egy magyar, jégkorongszurkolók által készített podcast műsor, amely szurkolói szemmel mutatja be a magyar érdekeltségű jégkorong eseményeket.

Az alapítók: Albert Krisztián „Albi”; Fodor Attila „Foe”; Szarvashegyi Gábor „Szarvi”; Lőrincz Tamás „Tom”, akik a kilencvenes évek eleje óta lelkes rajongói a magyar jégkorongnak.
A Magyar Jégkorong Válogatott mérkőzéseire rendszeresen ellátogatnak, és jelen voltak többek közt az Svájci „A” csoportos világbajnokságon, de jártak többször a Ljubljanai világbajnokságokon, illetve minden hazai rendezésű világbajnokságon a lelátóról szurkoltak már 1990-óta.


A podcast ötletét 2020 februárjában kezdték megvalósítani, majd 2020.március 25-én megjelent az első adás. A beszélgetés szabad szájú, és magukat úgy aposztrofálják a készítők, hogy független, lelátói beszélgetés, vélemény ütköztetés, melynek célja a magyar jégkorong bemutatása szurkolói szemszögből, illetve a hoki népszerűsítése.

A Kisles srácok a 2011-es budapesti Világbajnokságon

2020.07.07-én jelent meg az első, #KétvonalasLes névre keresztelt beszélgetés, ahol a magyar jégkorongban ismert és elismert szereplőkkel beszélgetnek. Az első adásban Dr. Szélig Viktor volt a vendég. Érdekessége ennek a műsornak, hogy időkorlát nélkül, érdekes, vicces és komoly témákat vetnek fel, és többnyire igazán őszinte és élvezetes beszélgetés alakul ki, így interjúnak semmiképpen sem nevezhető.
2020. szeptemberében egy Gebei Péterrel készített beszélgetés nyomán egy merőben új színt hoztak a magyar online médiába a srácok. #Vakoldal címmel olyan, játékvezetői szempontból érdekes, ritka esetekről beszélgettek a neves, egykori játékvezetővel, amiből a szurkolók a sok nevetés közepette is sokkal jobban megértették a szabályokat, illetve hogy egy játékvezetőnek mennyi mindenre kell figyelnie egy mérkőzés során. Ezek a beszélgetések sajnos egy ideje – objektív okokból – szünetelnek. Reméljük a készítők be tudják váltani ígéretüket, és fel tudják éleszteni ezt a beszélgetést.

A műsor készítői igyekeznek rendszeres játékokkal, szavazásokkal bevonni a hallgatókat is.

Egy közös ismerősük, Joey Garamszegi, valamint a világ legjobb szurkolótábora közreműködésével elkészítették a #Kisles első videoklipjét, a Retro School Band Vezet a vágy című szerzeményére, mely 2021. január 29-én debütált a csapat youtube csatornáján. Később a Női Elit világbajnokságra ennek egy Ladies Edition verziója is készült.