Élménybeszámolók

Los Angeles Kings – Minnesota Wild (2024.03.20., NHL, Crypto.com Arena)

Először jártam Kaliforniában, úgyhogy nagy várakozással néztem az utazás elébe. Egy pici segítségnek szánom jelenlegi írásom, hátha valaki erre téved, akkor legyen tájékozódási pontja.
Szóval én a Los Angeles International Airport (LAX)-on landoltam és Ingelwoodban szálltam meg. Ez egyébként a legközelebbi szomszédság (nem a legbiztonságosabb, de semmi extra, bár délnyugat Ingelwoodban mikor McDonald’sba mentem, ott golyóálló plexi volt az eladók előtt) tehát iszonyat gyorsan megközelíthető. Tömegközlekedés kiváló, viszonylagosan pontos és gyors. Ha veszel egy TAP kártyát, akkor napi 5 dollárnál nem tudsz többet költeni utazásra ,mert van rajta egy limit ami után a további utazás már ingyenes. Ha itt jártok mindenképpen kötelező egy út az In-N-Out Burgerbe tényleg nagyon jó gyors kaja és nem is rettentően drága talán 7 dollár volt a menü.

Azonban térjünk is rá a mérkőzésre. A szállásomtól kb. 1 órányira volt az aréna (háromszor kellett átszállni, de nagyon egyszerű és egyértelmű volt a közlekedés). Rögtön egy furcsaság ötlött a szemembe, mert ahogy megérkeztem, utcai árusok tömkelege mindenféle Lakers, Clippers csecsebecsékkel. Jártam már viszonylag sok helyen, de itt láttam ezt először, hogy a hivatalos bolt mellett így árulnak az utcán termékeket. Nem mindegyik volt bóvli, de a nagy része igen.
A stadion szép kívülről és belülről egyaránt, előtte egy szobor park található, ahol 3 hokis és megannyi kosárlabdás, és bemondó szobra található még. A három hokis név szerint Wayne Gretzky, Luc Robitaille és Dustin Brown, mindannyian legendák errefelé (is).
A mérkőzés kínált izgalmakat, a Kings és a Wild egyaránt tepert a rájátszásért. Egyik oldalon Anze Kopitar a másikon Marc-André Fluery (az ő estéje nem sikerült jól 5 gólt kapott mielőtt lekapták 16/11 és 0.688 védési százalék). De sztárok tömkelege volt látható, az egyik oldalon elég csak Drew Doughty, Fiala vagy Kempe nevét említeni míg a másik oldalon Kaprizov vagy Rossi aki ugye osztrák és 1/9 draft volt 2020-ban. A meccs elég egyoldalú lett, 3-3 gól a Kings részéről az első két harmadban és vége is volt a meccsnek. Kopitar megszerezte 1200 pontját egy gólpassz formájában és később az 1201. pontját is mégpedig a Szarvi kedvenc lövésfajtájával, emberelőnyben kapásból. Az aréna szuper, a show brutál, én elfogult vagyok a csapatommal, de meg kell hagyni ez volt a legjobb show amit valaha láttam felvezetések és mérkőzés közbeni interakciók során, szóval egy szinttel feljebb mindenkinél. Az aréna furcsasága, gondolom a sok híresség miatt 3 emeletnyi box van, sosem láttam még ilyet. Emellett meglepő volt, hogy milyen olcsó volt a jegy, mindössze 44 dollárt fizettem pedig a 15. sorban ültem, egy Hawaii család mellett, akiknek az életük első meccse volt. Iszonyatosan jó volt látni mennyire élvezték és történetesen mikor leütközték a Wild egyik csatárát és a bekkje ment is törleszteni, majd miután jött a kesztyű ledobása, akkor teljesen megőrültek. Szóval egy szó mint száz, ha erre járatok a meccsnézés kötelezően ajánlott.

Az élménybeszámolót köszönjük Nagy Mikinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük