Élménybeszámolók

Utánpótlásmeccset akarsz nézni és nem vagy családtag? Hát ne akarj …

Az idei szezonban egyik ismerősömmel célul tűztük ki, hogy egy EWHL, illetve egy U20 mérkőzést megtekintünk. Az EWHL meccsre vonatkozóan is tudnék mit írni, de úgy vélem az U20-szal kapcsolatban több sebből vérzik az egész rendszer. A legelső probléma, amibe a szurkoló ütközik, hogy tulajdonképpen honnan is szedjen információt a mérkőzésről. Az embernek ilyenkor az jut az eszébe, hogy klub oldalát, akinek a meccsére menni szeretnék. Meg is néztem a Budapesti Jégkorong Akadémia oldalát, ahol lehet látni, hogy az osztrák U20i ligáról semmilyen információ nem található. U21-es magyar liga mérkőzést lehet csak találni, de abból is a 2022. április a legfrissebb.

Ezután jön a következő hirtelen gondolat, nézzük a Magyar Jégkorongszövetség oldalát. Ám ott is gyors csalódás éri az embert, mert hiába játszik jó néhány magyar csapat az osztrák U20i ligába, erről az ég adta világon semmilyen, de semmilyen információ nem található. (ICEYSL egy megszűnt liga, jelenleg Austria U20i néven fut az utánpótlás bajnokság)

Az utolsó mentsvár az osztrák hivatalos oldal, ahol azért lássuk be, a németes precizitás nem jellemző. Januárra meg is volt, hogy mely mérkőzés a kiszemelt, ám az időponthoz közeledve tapasztaltuk, hogy az a szombati nap hirtelen péntekké változott és így lett füstbe ment terv az egész. Ezután jött a további kutakodás mikor lehet alkalmas újfent. Február első hétvégéjére esett a választás, méghozzá egy újabb szombati napon. Azonban a furcsaságok sora ezzel még nem ért véget, mivel arról továbbra sem volt információ, hogy hol játsszák. Elő kellett vennem korábbról származó ismerőst, akit megkérdezhettem, hogy hol játsszák a mérkőzést, ám olyan plusz információval is tudott szolgálni, hogy arról ne is álmodozzak, hogy a Tüskecsarnok főkapui nyitva lesznek, csak az alagsori részen lehet bemenni. Az a rész kevésbé volt ismert számunkra (a csarnoknál semmilyen tájékoztatás nem volt látható, hogy lehet bejutni), így szükség volt egy kis kérdezősködésre, hogy pontosan tudjuk, hogy jó helyen járunk-e egyáltalán, mire végre eljutottunk ahhoz a ponthoz, hogy beteljesítsük idei vállalkozásunkat és megtekintsük egy U20-as mérkőzést.

Mindezen mizériát átélve úgy érzem, hogy sem a klub, sem a szövetség nem érdekelt abban, hogy az emberek (akik nem családtagok vagy nincs belső információ forrásuk) utánpótlás mérkőzésre járjanak. Ez pedig elszomorító mind a játékosok, mind a szurkolók szempontjából, hogy szeretett játékunkért ennyire sem képesek.

A végén még slusszpoénként megemlíteném, hogy a híres EliteProspects oldal sem nagyon ismeri ezt az osztrák U20i ligát, mert a ligák felsorolásánál nem található, mert az Austria U20 az nem ez a liga.

A liga aloldára csak úgy van esély eljutni, ha valamilyen véletlen folytán rálelünk egy olyan játékosra aki játszott a ligában. Austria U20i

DGábor87

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük