Élménybeszámolók Szurkolók a világ körül

Florida Everblades – Jacksonville Icemen (2023. október 29., ECHL, Hertz Arena)

Október 29-én szombaton Florida dél-nyugati részébe vettem az irányt, pontosan Estero felé. A tervem az volt, hogy megnézem az ECHL aktuális bajnokát (ebben a ligában szerepel Garát Zsombor is), a Florida Everblades csapatát. A csapat neve egy ügyes szójáték, mely a közelben fekvő Everglades Nemzeti Park és a blade (penge) szavak kombinációja. Ár/érték arányban ez a legjobb liga a 3 amerikai topliga közül. A csapat otthonául szolgáló Hertz Aréna igazán impozáns helyszín, melyet 1998-ban adtak át, de cseppet sem látszik, hogy idén már 25 éves. 7181 néző befogadására alkalmas és nem meglepő módon teltház várta a mérkőzést a szezon első hazai meccsén a friss bajnokot. A zászlófelvonás, a körítés, a hangosítás, a Kelly Cup, mind mind tökéletes hangulatot teremtett. A szurkolók nagy része az idősebb korosztályból kerül ki, de ez nem véletlen, mert Florida ezen része a nyugdíjasok paradicsoma. Minden szurkolón sapka, mez, póló formájában a klub színei és logója díszeleg, pulóverből még csak 1-2 volt látható, mert az időjárás még az év ezen időszakában is igen kellemes. Az ajándék bolt ugyan kisebb választékkal bír, mint máshol, de mezt itt is lehet találni 130 dolláros áron, mely AK márkájú (Athletic Knit, 2019 óta a liga hivatalos beszállítója). A jegyért összesen 33 dollárnyi összeget fizettem.
A mérkőzés meglepően magas színvonalat képviselt, kifejezetten az első és harmadik harmadban. Paprikás hangulatban játszottak a játékosok, melyet a bírók nehezen tudtak lekövetni. A ligában az összes meccs kb. 25%-án van 2 bíró, a többin 1 bíró és 2 vonalbíró szerepel. A meccs egyik érdekessége, hogy a kapus 30 másodpercen belül 2 kisbüntetéssel is sújtották. A mérkőzés végén az ellenfél vezetett 3-2-re, ám 1 perccel a vége előtt a Floridának sikerült az egyenlítés. Azonban sokáig nem örülhettek, mert 40 másodperccel később a Jacksonville újra megszerezte a vezetést, melyet a fennmaradó 20 másodpercben már meg is tartott.
A mérkőzést követően elmondhatom, hogy Garát Zsombor jó ligába került és kitartó munkával van esély arra, hogy az AHL-be felkerüljön, hisz ezek az ECHL csapatok szoros kapcsolatban állnak mind AHL, mind NHL csapatokkal is. Ezúton kívánok neki sok sikert.

Az élménybeszámolót köszönjük Nagy Mikinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük